Finn billig strøm nå

1. Redaktørens valg2. Valget3. Valget

1. Anbefalt

Fjordkraft Spotpris Web

2. Anbefalt

Gul garantispot

3. Fremhevet

Strøm til spotpris

Er du lei av dyre strømregninger? Vi hjelper deg finne billig strøm.

Dagens strømpriser kan svinge fra time til time, og iblant kan det kan lønne seg å sammenligne strømselskaper for å se hvem som har billigst strøm.

Det finnes mye her i livet som det er viktig å være lojal ovenfor. Strømleverandøren din trenger ikke å være en av dem, særlig hvis det viser seg at strømmen er dyr.

Du kan spare mye penger ved å sammenligne ulike tilbud og strømpriser på regelmessig basis. Vi hjelper deg med å finne frem til de leverandørene som tilbyr billigst strøm i dag. Her går vi gjennom noen av de mest populære strømselskapene og tar en nærmere titt på de ulike avtalene de tilbyr.

Det finnes flere titalls strømselskaper her til lands, og i skrivende stund finnes det over 90 stykker som er tilgjengelig på dagens marked. I tillegg avhenger prisen av hvor i landet du bor. Det finnes over 300 ulike strømavtaler på markedet totalt. Det er lett å miste motet, hvis du skulle ha sammenlignet alt dette selv. Vi har heldigvis gjort jobben enklere for deg ved å plukke ut de mest aktuelle selskapene og de billigste avtalene deres.

Slik får du billig strøm

Det er utrolig enkelt og raskt å bytte strømleverandør, og det er slett ikke noe du bør grue deg til. Sammenlign strømpriser, velg ut en avtale som passer optimalt for deg i tabellen ovenfor og send inn et bestillingsskjema. Det er alt du trenger å gjøre.

Prisene er basert på et årlig forbruk på 15000 kWh for en bolig på ca. 120 kvadratmeter. Vi skal også forklare hvordan du kan regne ut strømforbruket for boligen din, slik at du kan ta en så god beslutning som mulig.

Du trenger bare å trykke på lenken i tabellen når du har funnet en avtale som du er fornøyd med. Deretter blir du tatt direkte til et bestillingsskjema, hvor du skriver inn opplysningene dine og sender inn skjemaet på nett. Deretter er det bare å lene seg tilbake og la det nye strømselskapet ditt ordne resten.

Du trenger ikke å ringe det gamle selskapet for å si opp eller foreta deg noe mer. Det pleier å ta omtrent tre uker å bytte strømleverandør. Du må bare være obs på at det påløper et gebyr, dersom du har bindingstid og bryter den.

Som du kan se i tabellen ovenfor, har de ulike strømavtalene forskjellige vilkår knyttet til dem. Tabellen viser selskap, avtale og årlig påslag, samt en kort beskrivelse. Lenken i tabellen gjør det enklere for deg å komme i kontakt med selskapet, ettersom du slipper å rote rundt for å finne kontaktdetaljer selv.

Du finner aktuelle vilkår og betingelser under kolonnen for «Avtale». Det anbefales på det sterkeste å vurdere disse opp mot det årlige påslaget, slik at du har best mulig kontroll over den reelle kostnaden. Ikke vær redd for å ta kontakt med selskapet, dersom du ønsker en nærmere avklaring. Du kan også sjekke totalpris per kWh i tabellen vår.n

Det er imidlertid ikke bare disse tallene du bør fokusere på. Strømforbruket ditt har mye å si for hvilken avtale som er best egnet for deg og gir deg billigst strøm.

Nå skal vi gå i detalj på ulike typer strømavtaler, hvor mye strøm du må beregne for ulike typer boliger og hvordan du kan kutte kostnadene ytterligere. Sett gjerne av litt tid til å se over hvor stort strømforbruket ditt er både om vinteren og på sommerstid. Det vil hjelpe deg med å ta riktig avgjørelse.

Tips: Du kan også få selskaper som strømdeals.no til å hjelpe deg finne billigste strømavtale for deg helt gratis.

En nærmere titt på de ulike strømselskapene

Her får du et kort overblikk over de mest aktuelle kraftselskapene og den mest populære avtalen deres. Deretter skal vi gå nærmere innpå ulike typer kraftavtaler. Først ut er NorgesEnergi som er en del av Hafslund Marked AS. Dette er en av de største selskapene i Norge som spesialiserer seg på å levere billig strøm landet over. 

NorgesEnergi og bestselgeren Strøm til lavpris

Det er svært mange som velger å bytte til nettopp dette selskapet, og Strøm til lavpris er en bestselger. Du må være villig til å bruke e-faktura for å inngå avtalen. Dette er en spotprisavtale med påslag i prisen, samt et lavt månedlig gebyr. Det finnes mange fordeler med å velge nettopp dette selskapet. Du får for eksempel 500 kr trukket fra regningen din for hver person du verver.

Du kan også velge mellom ulike avtaler, dersom du ønsker litt mer forutsigbarhet enn det du får med en spotprisavtale. I så fall kan Topp 10-garanti være et bra alternativ for deg. Dette er en variabel prisavtale, men avtalen befinner seg alltid blant de ti beste. 

NorgesEnergi sammenligner avtalen mot en representativ liste som hentes fra aktuelle konkurrenter hvert år. Prisen beregnes fra nyttår til nyttår. Det betyr at du sikres gode strømpriser, selv i perioder med dyr strøm.

Om du velger NorgesEnergi kan du være sikker på å få markedets billigste strøm. Anbefales

Fjordkraft: En av de mest populære selskapene i Norge for billig strøm

Fjordkraft er også et svært populært selskap som leverer strøm til både privatpersoner og bedrifter Norge rundt. Både Spotpris og Forutsigbar er populære avtaler som gir billig strøm. Spotpris er en avtale som følger prisen på den nordiske strømbørsen, og det gjør at gjennomsnittsprisen på strømregningen din ender opp med å bli ganske lav.

Fordelen med Forutsigbar er at du har bedre kontroll over hva du skal betale, ettersom prisen fastsettes i en periode på minst 14 dager. Du må følge med på Min side for å se eventuelle prisendringer. Det er verdt å merke seg at Fjordkraft har prismatch-garanti på strømpriser. Det betyr at de gir deg et tilsvarende tilbud, dersom du finner noen som kan gi deg en bedre avtale enn dem.

Du går automatisk tilbake til standard avtale, dersom det andre tilbudet er tidsbegrenset. Det vil si at du får samme pris så lenge konkurrenten tilbyr den, men du går tilbake til opprinnelig pris når konkurrentens strømtilbud er over. Du må kunne legge frem dokumentasjon på konkurrentens pris, og avtalen du viser til må være allment tilgjengelig.

Du får også ytterligere kundefordeler om du velger Fjordkraft. Kundene får blant annet svært rimelige mobilabonnement til alle i familien, rentefri nedbetaling på hjemmelader til elbil og eksklusive tilbud på ulike produkter. Det er også mulig å bestille billige feriereiser gjennom Fjordkraft.

electric power lines

Hafslund: Rimelige og populære avtaler

Hafslund Strøm AS er en av de største strømleverandørene i Norge. De tilbyr gode avtaler til både privatkunder og bedrifter. Spotprisavtalen til Hafslund Strøm er både rimelig og populær landet over. De har også en svært god garanti. Du får pengene dine tilbake om du ikke er fornøyd. I tillegg kan de friste kundene sine med eksklusive fordeler og rabatter.

Det er mulig å få både nettleie og strøm samlet på én regning, avhengig av hvor i Norge du bor. De har to ulike spotavtaler, webSpot og Strøm. webSpot er noe rimeligere, men du har ikke tilgang til kundeservice per telefon. Regningen må dessuten betales på nett, ettersom du ikke har mulighet til å velge papirfaktura.

Grønt Valg er en populær tilleggspakke som kan bestilles med Strøm. Strømpakken garanterer at det produseres like mye fornybar strøm som det du forbruker. I tillegg hjelper du med å bevare 10 000 kvadratkilometer med regnskog, samtidig som du gir 100 kr per år i donasjon til Regnskogfondet.

Du får også gode råd og veiledning til hvordan du kan forbedre strømforbruket ditt. Du får som nevnt en fornøydgaranti og åpent kjøp i seks måneder ved kjøp av strømavtale. Ikke bare får du igjen pengene dine, men de endrer heller aldri vilkår uten å varsle deg i forkant. Du kan også velge å dele opp eller utsette regningen din, skulle du få behov for det. Hafslund vektlegger at de tilbyr stor forutsigbarhet, og du blir ikke overrasket over plutselige endringer.

Eidsiva Energi: gunstige energipriser

Vi ønsker også å nevne Eidsiva Energi som tilbyr svært gunstige energipriser. InnlandsSpot har vært selskapets mest populære avtale i de siste 10 årene. Du betaler en fastpris per måned, pluss et påslag på innkjøpsprisen. Selskapet tilbyr en rekke fordeler for kundene sine, og de gir deg blant annet gratis tilgang til idretts- og kulturarrangement i Innland.

Eidsiva Energi tilbyr et gunstig fordelsprogram. Programmet koster ikke noe og er helt uforpliktende. De ble kåret til best i test under Kundeserviceprisen i 2018. Selskapet fokuserer på å levere fornybar energi fra vannkraft, og de selger også solcellepanel som er ferdig installert. Eidsiva tilbyr også prismatch til både nye og eksisterende kunder. Du trenger bare å kontakte kundeservice og fremlegge bevis på at du har funnet en bedre avtale. Deretter får du et tilsvarende tilbud av dem.

Hvordan sammenligne strømavtaler for å finne billig strøm

Du bør vurdere hvilken type avtale som er best egnet for ditt behov, og ikke bare se på prisen. Hittil har vi sett på spotprisavtaler, og derfor ønsker vi å si litt om fordelene ved denne typen avtaler først. Det lønner seg ofte med spotpris, iallfall statistisk sett for billig strøm.

houses on winter season
SelskapAvtaleBeskrivelseForventet månedspris
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2019/06/norgesenergi-strom.pngNorgesEnergiStrøm til lavprisSpotpris273.495001500064.329648NorgesEnergi er landets største lavprisaktør. 804Bestill herhttps://xn--strm365-s1a.no/besok/norgesenergi/https://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/norgesenergi/
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2019/01/fjordkraft-strøm.pngFjordkraftFjordkraft SpotprisSpotpris275.4901500069.6510448Fjordkraft er en nasjonal strømleverandør som hver dag leverer strøm til de tusen hjem.871Bestill herhttps://strøm365.no/go/fjordkraft-spotpris-comphttps://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/fjordkraft/
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2019/01/hafslund-strøm.pngHafslundStrømSpotpris59.96.9501500073.7411061Hafslund Strøm sin spotprisavtale er blant de billigste922Bestill herhttps://strøm365.no/go/hafslund/https://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/hafslund-strom/
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2019/01/eidsiva-energi-strøm.pngEidsiva EnergiInnlandsSpotSpotpris495.755891500067.7410162Kåret til Best i test i energibransjen under Kundeserviceprisen 2018. 847Bestill herhttps://xn--strm365-s1a.no/besok/eidsiva/https://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/eidsiva-energi/
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2019/01/fjordkraft-strøm.pngFjordkraftFjordkraft Spotpris WebInnkjøpspris01.9901500063.999599Fjordkraft er en nasjonal strømleverandør som hver dag leverer strøm til de tusen hjem.800Bestill herhttps://strøm365.no/go/fjordkraft-spot-web-comphttps://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/fjordkraft/
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2019/06/norgesenergi-strom.pngNorgesEnergiGul garantispotTimespot 00.9919471500050.017502NorgesEnergi er landets største lavprisaktør. 625Bestill herhttps://xn--strm365-s1a.no/go/norgesenergi-gul-garantispot-comphttps://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/norgesenergi/
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2019/06/norgesenergi-strom.pngNorgesEnergiGul spot lavprisTimespot 54.4901500066.8910034NorgesEnergi er landets største lavprisaktør. 836Bestill herhttps://xn--strm365-s1a.no/go/norgesenergi-gul-spot-lavpris-comphttps://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/norgesenergi/
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2020/07/gnp-energy-small.pngGNP EnergyMarked OnlineSpotpris0-2001500042.006300GNP Energy er en uavhengig strømleverandør525Bestill herhttps://strøm365.no/go/gnp-marked-online-comphttps://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/gnp-energy/
https://xn--strm365-s1a.no/wp-content/uploads/2020/07/gnp-energy-small.pngGNP EnergyMarked StandardSpotpris0-13.501500048.507275GNP Energy er en uavhengig strømleverandør606Bestill herhttps://strøm365.no/go/gnp-marked-standard-comphttps://xn--strm365-s1a.no/stromleverandorer/gnp-energy/

Spotpris har lavest snittpris

Mange eksperter anbefaler nettopp denne formen for strømavtale grunnet gjennomsnittlige lave strømpriser, til tross for enkelte pristopper. Avtalen kalles også for Innkjøpspris og Markedskraft. Du kan sammenligne kraftavtalen med et boliglån som har flytende rente. I praksis vil spotpris si at du følger innkjøpsprisen på kraftbørsen. Du betaler mindre dersom kraftbørsen faller, og du betaler mer om den stiger.

Skal du ha billig strøm anbefaler vi at du velger en spotprisavtale.

Du betaler som regel et påslag på innkjøpsprisen. Enkelte selskaper krever et gebyr i tillegg til påslaget. El priser forandres fra time til time, og du faktureres en gjennomsnittlig strømpris per måned. Det er mulig å få en viss forståelse for hva som skjer på markedet ved å følge med på strømprisens utvikling.

Strømmen koster som regel mindre om sommeren, men den stiger ofte om vinteren grunnet kaldere temperaturer og høyere strømforbruk. En periode med lite nedbør kan for eksempel føre til dyrere strømpriser i noen måneder, men du bør likevel vurdere hva som er rimeligst på sikt.

Det kan hende at du betaler for billigere strøm om sommeren, og da vil denne avtalen lønne seg. Det er ikke mulig å forutsi presist hvor mye prisen vil svinge, og det anbefales å sette av nok penger i budsjettet til å ta høyde for forskjellene i løpet av et år. Mange kraftleverandører har ingen eller kort bindingstid på spotprisavtaler, og du kan dermed bytte strømavtale om du ønsker det.

Variabel strømpris for bedre oversikt

Vi bør også nevne variabel strømpris før vi ser nærmere på fastprisavtaler. Variabel strømpris fastsettes av de enkelte strømleverandørene og kan endres over tid. Prisen baseres på kraftmarkedets kortsiktige utvikling.

Den er ofte noe dyrere enn spotpris, til tross for at den svinger like mye. Den eneste reelle forskjellen er at du betaler mer, men selskapet er pliktig til å varsle deg om prisendringer 14. dager i forkant. Det gir deg litt mer oversikt.

Fordeler med fastpris

Det kan være smart å tenke over hvor mye du vektlegger stabile strømpriser. Fastpris kan være et godt tilbud for deg som ønsker å ha så god kontroll på regningene som mulig i en periode. Du kan sammenligne dette med å binde rentene på boliglånet. Du vet nøyaktig hva som går ut av bankkontoen din, men prisen er høyere enn for eksempel spotpris og variabel pris.

En fast månedspris gir trygghet og forutsigbarhet, noe som blant annet mange nyetablerte småbarnsfamilier kan sette pris på. Fastpris kan også lønne seg for dem som bruker mye penger på oppvarming om vinteren, ettersom strømmen ofte koster mer på vinterhalvåret og spotprisen dermed blir dyrere.

Det betyr at dem som bor i trekkfulle eneboliger og bruker mye strøm på oppvarming kan spare penger på å inngå en fastprisavtale. Hvis du fyrer med ved, så har ikke dette noe å si. Du bør i så fall vurdere spotpris istedenfor. Det kan også svare seg med spotprisavtaler om du bor i en liten leilighet som er lett å holde varm.

Hold deg oppdatert på Nord Pools utvikling

Den offisielle strømbørsen for nordiske strømselskaper er Nord Pool Spot. Det er her leverandørene kjøper strømmen før de selger den videre til kundene sine via ulike avtaler. Du kan enkelt finne frem til mye informasjon ved å besøke nettsiden deres, blant annet time for time, daglige og månedlige strømpriser.

Strømavtalene spotpris og variabel pris baserer seg på disse tallene, og regningen din vil som nevnt avhenge av Nord Pool. Det er allikevel behov for en nærmere utdyping. Prisen avhenger av hvor i Norge du bor, og de geografiske områdene er som følger: Bergen (Vest-Norge), Oslo (Sørøst-Norge), Trondheim (Midt-Norge), Kristiansand (Sørvest-Norge) og Tromsø (Nord-Norge).

I tillegg vises prisene per megawatt. Vi er vant til kilowatt. Du kan dele tallet på ti for å regne om prisen. Du må også legge på moms, samt ha høyde for at strømselskapet kan ha påslag i prisen.

Regler og vilkår for kraftavtaler

Det anbefales å lese gjennom vilkår og betingelser før du bestemmer deg for et kraftselskap. Det anbefales blant annet sjekke totalsummen på de avgiftene. Det kan for eksempel koste mer å få regningen på papir, men du slipper dette gebyret om du velger efaktura eller avtalegiro.

Mange strømleverandører tilbyr ekstra gode strømpriser og andre fordeler mot at du binder deg i en viss periode. Bindingstiden skal som regel ikke vare lenger enn ett år, med unntak av fastprisavtaler. Du må som regel betale et gebyr om du ønsker å bryte bindingstiden. Ellers koster det ingenting å si opp en avtale.

Fastprisavtaler er bundet i den perioden du har valgt, for eksempel noen måneder eller flere år. Du har uansett 14-dagers angrerett, dersom du angrer deg. I så fall kontakter du bare de nye selskapet ditt og opplyser om at du ønsker å benytte deg av angreretten din. Kraftselskapet fører deg dermed tilbake til den avtalen du opprinnelig hadde, uten at du trenger å foreta deg noe mer.

Følg med på strømforbruket ditt

Du har rett til å klage om det viser seg at du betaler mer for strømmen enn avtalt. Det anbefales å sjekke strømforbruket ved jevne mellomrom, samt være bevisst på å spare strøm når du har mulighet til det. Det bør nevnes at mange strømselskap og nettselskap har begynt å samarbeide om fakturering, det vil si at du betaler strøm og nettleie på samme regning.

electric plug

Dersom du mener at regningen plutselig blir unormalt høy, anbefales det å se om dette gjelder deg. Det er også verdt å nevne at du kan bytte strømleverandør, men det er ikke mulig å skifte nettleverandør. Selv om du alltid får strømmen fra strømleverandøren din, er det ditt lokale strømselskap som leverer den til deg.

Nettleien er godtgjørelse for denne tjenesten. Det anbefales som nevnt å innføre tiltak for å spare strøm. Valg av oppvarmingsmetode kan ha mye å si for strømregningen din. Du kan i tillegg søke støtte fra ENOVA for å innføre energibesparende tiltak som å montere varmepumpe, vannbåren varme, solcellepanel og lignende. Her får du noen gode råd til hvordan du kan spare strøm:

  • Bytt eldre panelovner til nye med tidsinnstillinger
  • Bruk tørketrommelen mindre
  • Slå av lyset hver gang du forlater et rom
  • Skift gamle vindu
  • Tett igjen rom som trekker
  • Etterisoler eldre hus
  • Installer sparedusj

Det er stort sett mest penger å spare på å redusere behovet for oppvarming. Rom- og vannoppvarming kan utgjøre opptil 75 % prosent av strømforbruket ditt, avhengig av boligen din. Strømsparing trenger ikke nødvendigvis gå utover bekvemmeligheten din.

Spar penger på strømforbruket

Du kan spare omtrent 5 % av oppvarmingskostnadene dine bare ved å redusere innetemperaturen med 1 grad. Innetemperaturen bør optimalt sett ligge på 19-22 °C. Ikke bare sparer du penger, men du får også et bedre innemiljø. Et godt råd er å montere en termostat som styrer temperaturen automatisk.

Du kan for eksempel kjøpe tidsur som senker temperaturen om natten mens du sover, og den begynner å varme opp igjen huset på et visst tidspunkt før du skal stå opp. Ifølge Fjordkraft, bruker nordmenn i gjennomsnitt 16 000 kWh i året.

Dette tallet kan variere stort, alt etter hvilken type oppvarming du bruker og hvor godt isolert boligen din er. Du kan også bruke en kalkulator på nett for å beregne strømforbruket ditt. Fjordkraft har foreslått følgende tall:

  • 20 000 kWh per år for en enebolig
  • 15 000 kWh per år for tomannsbolig/rekkehus
  • 9 000 kWh per år for en leilighet

Hvem er kundene mest fornøyd med?

team award

Den årlige forbrukerundersøkelsen Norsk Kundebarometer tar for seg mange bransjer, inkludert strømbransjen. De ser blant annet på kundetilfredshet og lojalitet. Det var Gudbrandsdal Energi som stakk av med seieren i 2019 når det gjaldt kundetilfredshet. LOS var derimot det selskapet som hadde størst lojalitet blant kundene sine.

Fjordkraft og Fortum kom også høyt opp på listen, sammen med enkelte lokale strømselskaper. Gudbrandsdal Energi gjorde det bra på SeeYou Kundeservicepris i 2019. Her ble de kåret til best i test på kundeservice sammen med selskaper som NorgesEnergi, Fjordkraft og Ishavskraft.

Skaff deg oversikt over aktuelle strømavtaler på markedet

Alt i alt er det flere faktorer som du bør ta stilling til når du skal velge strømleverandør, blant annet om du tåler plutselige pristopper en periode og hvor mye strøm boligen din krever. I tillegg kan strømprisen variere i henhold til hvor i landet du bor. Du kan bruke en strømpriskalkulator på nett, hvis du lurer på hvordan du kan regne ut strømforbruket i ditt område og for din type bolig.

Konkurransetilsynet har for eksempel en tjeneste hvor du kan sammenligne strømpriser rundt omkring i Norge ved å skrive inn adressen din. Det kan være mye penger å spare på å bytte kraftleverandør.

Vi har gjort det så enkelt som mulig for deg ved å gi deg en god oversikt over de beste strømavtalene, samt et nærmere innblikk i ulike avtaletyper. Bruk gjerne vår sammenligning for å spare tid. Deretter er det bare å ønske deg lykke til på jakten etter det ultimate strømselskapet for deg.

Prøv strømkalkulatoren