Hafslund tilbyr rimelig strøm – sjekk priser på nett

Hafslund Strøm AS har en av Norges billigste strømavtaler og tilbyr strøm til en gjennomsnittlig lav pris. De eies av Fortum Markets og leverer strøm landet over, både i øst og vest, nord og sør.

Selskapet tilbyr kundene sine svært gode fordeler og 100% fornøydgaranti. Hvis du ikke er helt fornøyd, gir de deg pengene dine tilbake.

Hafslund

Du kan derfor føle deg helt trygg på at du er godt ivaretatt og får gode strømpriser når du velger en kraftavtale fra dette selskapet.

Det er svært enkelt å bytte til dette selskapet, og du kan spare en god del penger på årsbasis. De tilbyr gunstige alternativer i ulike kategorier, og her ser vi nærmere på hva du har å velge mellom.

Strømavtaler i spotpris-kategorien

Spotprisavtaler pleier å være de rimeligste og mest populære avtalene på markedet. Strømprisen følger som regel innkjøpsprisen på strømbørsen.

Den er som regel dyrere om vinteren når strømmen koster mer, men synker ofte om sommeren. Det betyr at du kan slippe svært billig unna når du regner ut snittprisen.

Hafslund Strøm tilbyr to gunstige avtaler i kategorien spotpris, og nedenfor går vi i detalj om disse to. Avtalene er åpne for både nye og eksisterende kunder. Ingen av dem har bindingstid, og det koster heller ikke noe å inngå avtalene.

Vi ser hovedsakelig på kraftavtaler som er beregnet for deg med privat bolig/husholdning, men Hafslund Strøm har også egne bedriftsavtaler.

Du kan for eksempel bestille Aktiv Bedrift. Profesjonelle kraftforvaltere vil da kontinuerlig arbeide for å gi deg lavere pris enn spotpris.

Strøm: en av de mest populære avtalene

Strøm er en avtale som faller inn under spotpriskategorien. Prisen varierer fra time til time med et påslag på 6,95 øre per kWt. Avtalen koster 59,90 kr per måned, men du har ingen bindingstid.

Du kan få faktura tilsendt i posten på papir, men du må være obs på at det koster 69,00 kr per faktura. Du kan derfor spare endel kroner i året om du heller velger å bruke e-faktura. Alle prisendringer blir varslet i forkant.

webSpot: for deg som vil ha et elektronisk kundeforhold

webSpot er en særdeles gunstig spotprisavtale, uten påslag i prisen. Det gjør den til et rimeligere alternativ enn Strøm. Månedsprisen er også rimeligere, og du betaler kun 29,90 kr per måned.

Du må være obs på at du kan kun inngå denne typen avtale om du betaler via internett. Det vil si at du må betale regningene via avtalegiro og e-faktura. Det er ikke mulig å få tilsendt faktura i posten. Kundeforholdet kan bare administreres på nett.

person using laptop for online transactions

Du kan heller ikke kontakte kundeservice via telefon, ettersom all kommunikasjon må foregå på nett. Det betyr at du må gå til Min side og velge logg inn for å få videre informasjon om avtalen din (hafslundstrøm.no/minside). De har også en app du kan bruke, dersom du foretrekker å bruke mobilen.

Strømavtaler i variabel pris kategorien

Avtaler i denne kategorien er en blanding mellom spotpris- og fastprisavtaler. Prisen blir justert etter markedspris/innkjøpspris, men den blir låst i en kort periode på minst to uker.

Det betyr at avtalene som regel er dyrere enn spotprisavtaler og rimeligere enn fastprisavtaler. Avtalen vil kunne gi deg en viss forutsigbarhet.

Direkte Variabel

Hvis du foretrekker å ha mer kontroll over prisen enn det du får med spotprisavtaler, kan Direkte Variabel være et godt alternativ for deg. Du slipper å betale månedsavgift om du velger denne avtalen, og strømprisen ligger for øyeblikket på 64,50 øre per kWt. 

Du blir varslet minst 14. dager i forkant om prisen blir endret, og du har derfor god kontroll over kommende regninger. Du har som nevnt ingen bindingstid, og du trenger derfor ikke å bekymre deg for at du er fastlåst om prisen blir endret.

webVariabel: en gunstig avtale med variabel pris

webVariabel er en av de billigste kraftavtalene til Hafslund Strøm i kategorien variabel pris. Du betaler for øyeblikket bare 57,90 øre per kWt. Det belastes ikke noen form for månedsavgift. Alle som inngår avtalen oppmuntres på det sterkeste til å opprette e-faktura i løpet av de to første månedene.

Hvis du ikke oppretter en avtale for elektronisk fakturering, kan du bli overført til kraftavtalen Strøm. Du blir varslet i forkant om dette skulle skje, slik at du kan ta grep for å bevare webVariabel. Kundeforholdet er 100 % elektronisk, og det betyr at du må bruke Min side for å kunne administrere kundeforholdet.

Strømpakker som kan bestilles sammen med kraftavtaler

I tillegg til selve kraftavtalen, er det mulig å bestille ytterligere strømpakker som gir deg en rekke fordeler. Grønt Valg er et godt eksempel på dette. Den inkluderer den populære avtalen Strøm som er blant de mest populære strømavtalene på dagens marked.

Du bidrar til å bevare 10 000 m² regnskog per år ved å velge denne pakken. Grønt Valg koster ikke mer enn 2 kr per dag.

Du får en times energirådgivning inkludert prisen, og du får strøm utelukkende fra fornybare kilder. Det betyr at du er med på å støtte produksjon av fornybar energi, og du tar dermed ansvar for fremtiden.

Andre tilleggspakker

Maksprisgaranti er enda en populær pakke som inkluderer kraftavtalen Strøm. Denne er særdeles nyttig om du bruker mye strøm på oppvarming om vinteren, ettersom du ikke betaler mer enn et gjeldende pristak når spotprisen går opp.

Pakken Trygg Hverdag gir deg ekstra sikkerhet i hverdagen. Du kan få dekket hele strømregningen i en gitt periode ved ufrivillig arbeidsledighet eller sykdom. Du kan også få dekket egenandelen (opptil 5000 kr) ved strømskader som skylder elektriske fenomen og lynnedslag.

Nyttig informasjon om nettleie

Føler du at strømregningen din plutselig har økt uten en logisk forklaring? Det kan skyldes målerbytte og ikke nødvendigvis at strømmen har blitt dyrere. Husstander over hele landet har byttet til ny strømmåler med fordeler som f.eks. automatisk måleravlesning. Det har ført til at nettleien har økt.

Det er viktig å være klar over at nettleien betales til nettleverandøren din, og det er ikke det samme som kraftleverandøren din. Kort fortalt, så er det nettleverandøren som leverer strømmen som du kjøper av kraftleverandøren.

Det er nettleverandørens kundesenter du bør kontakte ved strømbrudd og feilmelding, samt for å sjekke driftsmeldinger.

Det er Hafslund Nett som leverer strøm til Oslo, Akershus og Østfold. Dersom du bor i dette området og har spørsmål om nettleie, finner du mye informasjon på nettsiden deres (www.hafslundnett.no).

Det er bare å ta en telefon til selskapets vakttelefon/driftssentral for å slå alarm ved mulige feil i dette området.

Du har god kontroll over regningene med Hafslund

En av de største kundefordelene er utvilsomt 100% fornøyd-garantien. Det er bare å kontakte kundeservice om du ikke er helt fornøyd med Hafslund, og du får både påslag og fastbeløp tilbakebetalt. Garantien gjelder tre måneder tilbake i tid.

Du får som nevnt stor forutsigbarhet i hverdagen ved å velge Hafslund Strøm, uansett hvilken avtale du ender opp med. Alt av prisendringer og nye vilkår blir varslet god tid i forkant, og du slipper dermed ubehagelige overraskelser når du åpner posten.

Bytt strømavtale for å potensielt spare penger

Det er utrolig enkelt å bytte strømleverandør, og du kan spare en god del penger i året ved å velge en ny og billigere avtale.

Det eneste du trenger å gjøre er å lese gjennom beskrivelsene våre og velge hvilken avtale som passer best for deg. Deretter sender du inn et kort skjema på nett.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for ekstra papirarbeid. Du slipper nemlig å sende inn oppsigelse til det gamle selskapet ditt, ettersom Hafslund tar seg av alt det praktiske.

Du kan derfor trygt lene deg tilbake og juble for at du fant en billigere strømavtale – resten går av seg selv.