Billigste strømavtale i Tromsø for Februar 2024

Anbefalte strømavtaler i Tromsø
14.9 kr øre/kWt
Påslag
1 måneder
Garantet pris
108.60 kr
per måned
14.90 øre/kWt
Vilkår
Standard varslingslingsmåte ved prisendring: email
Oppgitt pris tilbys til følgende kunder: Nye og eksisterende kunder
Betaling: etterskudd
Slik regnes prisen
Spotpris i dag
0.00 øre
+
Påslag
14.9 øre
=
14.90 øre
+
Forbruk 400 KWh à 14.90 øre
59.60 kr
+
Fastbeløp til Agva Kraft
49 kr
=
Estimert strømkostnad denne måneden
108.60 kr
0 kr øre/kWt
Påslag
12 måneder
Garantet pris
49.00 kr
per måned
0.00 øre/kWt
Vilkår
Standard varslingslingsmåte ved prisendring: email
Oppgitt pris tilbys til følgende kunder: Nye og eksisterende kunder
Betaling: etterskudd
Slik regnes prisen
Spotpris i dag
0.00 øre
=
0.00 øre
+
Forbruk 400 KWh à 0.00 øre
0.00 kr
+
Fastbeløp til NorgesEnergi as
49 kr
=
Estimert strømkostnad denne måneden
49.00 kr

Finn billig strømleverandør i Tromsø

Billig strøm har aldri vært lettere å skaffe seg i Tromsø enn det er i dag. Er du lei av dyre strømregninger? Hvert fjerde hushold i Norge i dag betaler unødvendig mye i for strøm, sørg for at du ikke gjør det samme. Vil du vite hvordan du finner billig strøm og en bedre strømleverandør er denne artikkelen for deg. 

Markedet for strøm i dag er helt i forbrukerens favør, som et resultat av de utallige strømleverandørene og tilbudene som er tilgjengelige for tiden. Grunnet det høye antallet  leverandører er det stadig skjerpet konkurranse blant de ulike aktørene til å skaffe seg nye kunder i tillegg til å beholde eksisterendes kunder. Som strømkunde kan man derfor velge og vrake mellom stadig bedre avtaler i Tromsø i dag. 

Unngå å bli lurt

Et uønsket resultat av det høye antallet strømleverandører er at det også betyr flere useriøse aktører. De vil ofte benytte seg av svært aggressiv markedsføring for å fange kunders oppmerksomhet, og prøver vanligvis å selge de dyreste avtalene først, mens de gjemmer bort de er rimelige alternativene. Ofte har de også ekstra kostnader som de bevisst ikke informerer om før etter avtalen er signert, og kjører flere attraktive kampanje tilbud med uklare tidsrammer. Som kunde er derfor sjansen for å bli lurt forholdsvis stor, siden man normalt sett ikke vet hvilken aktør man ikke kan stole på før det er for sent, som er verdt å huske på.

Hvilke strømavtaler kan man velge mellom?

Er du interessert i å bytte strømleverandør bør du også vurdere å bytte strømavtale. Du har tre forskjellige avtaletyper du kan velge mellom. Fastpris er en avtaletype der du betaler en fast pris for strøm gjennom hele avtaleperioden. Uavhengig av prisendringer på kraftbørsen, vil du altså aldri måtte betale mer for strøm enn det som er avtalt. Dette er en veldig forutsigbar type strømavtale, og et godt alternativ for de som ikke liker usikkerhet knyttet til fremtidige regninger, men heller vil vite akkurat hvor mye de betaler for strøm hele tiden. Du risikerer altså aldri en uventet prisstigning, siden strømleverandøren tar på seg denne risikoen, som derfor også resulterer i høye priser for deg som kunde selv om kraftprisen er lav. 

Variabel pris er en annen type strømavtale. Ved variabel pris vil prisen du betaler for strøm endre seg hver 14 dag. Du betaler altså en varierende pris for strøm gjennom hele avtaleperioden din. Prissikringsperioden her er altså relativt kort, og strømleverandøren er pliktet til å informere deg om prisendringer to uker i forveien før de trer i kraft. Det er altså mer usikkerhet knyttet til hva du faktisk vil betale for strøm gjennom avtaleperioden din enn ved fastpris.

Den siste type strømavtale du kan benytte deg av er spotpris avtaler. Bruker du spotpris vil prisen du betaler for strøm endres fra time til time, i takt med endringer på kraftbørsen. Du betaler altså alltid nær markedspris for strøm, og risikerer aldri å måtte betale mer. Det betyr at du kan nyte lave strømpriser når de tar sted, men også at du må betale mer om det skulle forekomme en uventet prisøkning. Dette er en veldig uforutsigbar type avtale, og en som kanskje ikke alle er komfortable med. 

Hvorfor er prisen på nettleie ulik i Norge?

Nettleie vil variere i pris rundt omkring i landet, og kostnaden av å vedlikeholde strømnettverket vil blir fordelt på antall forbrukere av hvert enkelt strømnettverk. Denne kostnaden kan også være større i geografiske områder som er utfordrendes å operere i, som kupert ulent terreng. Trenden er altså billigere nettleie i tett befolket deler av landet, med flatt fremkommelig terreng, og litt dyrere priser i de delene hvor færre folk bor og det er vanskeligere å levere strøm. 

Om nettleie i Tromsø

Norge er i dag delt inn i 5 forskjellige strømregioner, som igjen er delt inn i mindre strømnettverk. Det er ditt lokale strømnettverk og strømselskap som sørger for at strøm blir levert til hjemmet ditt. Denne tjenesten er monopolisert av staten, så uavhengig av hvem du benytter som strømleverandør vil du betale det samme i nettleie. Er du bosatt i Tromsø er det Arva som er ditt lokale nettselskap og har denne jobben. Tromsø er en del av strømregion Nord, som faktisk er fritatt fra merverdiavgiften på strøm, og derfor har veldig billig strøm, som også er greit å vite.

Lær om strømmarkedet

Usikker på hvor du skal begynne? Våre eksperter har satt sammen et flerfoldig sett med guider med tips og råd som gir deg all informasjonen du trenger

hva påvirker strømprisene

Hva påvirker strømprisene?

Strømprisen varierer fra time til time og fra dag til dag. Hva vi må betale for strømmen vi bruker bestemmes av Nord Pool, og det kan virke litt rart at strømprisen kan variere hele tiden. Strømprisene er ofte et hett...
01 Februar 2023
Om strøm
Strømforbruk i norge

Strømforbruk i Norge

Nordmenn i verdenstoppen Norge er et rikt land med kaldt klima og billig strøm, så det er kanskje naturlig at nordmenn ligger i verdenstoppen når det gjelder bruk av strøm. Faktisk bruker norske husstander nesten dobbelt så mye strøm som...
01 Februar 2023
Om strøm
si opp strømavtalen

Hvordan man sier opp strømavtalen

Det kan koste dyrt å låse seg inn i en avtale I disse dager er det veldig mye å velge mellom i markedet når det gjelder strømavtaler. På grunn at de aller fleste av kundene foretrekker avtaler uten bindingstid er...
01 Februar 2023
Strømregningen
Slik leser du strømregningen

Forstår du strømregningen? Slik leser du den

Når du leser strømregningen din vil du finne mange ord og uttrykk som ikke brukes til dagligdags. Da kan det være vanskelig å forstå akkurat hva som menes. Vi har derfor her tatt for oss de vanligste ordene og uttrykkene du kan finne på strømregningen din, hva de betyr, og hva de betyr for strømregningen din
01 Februar 2023
Strømregningen
Nettleie

Nettleie: Hvorfor må jeg betale dette?

Nettleie er et beløp på strømfakturaen din som betales videre til det selskapet som eier strømnettet i ditt område og overfører strøm du kjøper fra strømselskapene til din bolig.
01 Februar 2023
Om strøm