TrøndelagKraft: rimelige strømavtaler og fornøyde kunder

trondelagkraftDu kan spare mye penger på å bytte strømavtale, og TrøndelagKraft er en strømleverandør som tilbyr lave priser og gode kundefordeler. Selskapet er et datterselskap av Fjordkraft, og det nåværende strømselskapet ble til når TrønderEnergi Marked AS fusjonerte med Trondheim Kraft AS i 2018. Her ser vi nærmere på noen av de beste kraftavtalene deres.

Strømavtaler til spotpris

Kraftavtaler i kategorien spotpris er avtaler som følger innkjøpsprisen på strømmen. Du betaler lite når strømmen fra kraftbørsen er billig, men prisene stiger ofte om vinteren når prisen stiger. Kraftbørsen er et nordisk marked for strøm, også kalt for strømmarked. I gjennomsnitt er det spotprisavtalene som viser seg å være de rimeligste.

TrøndelagKraft Spotpris: en av de billigste avtalene

TrøndelagKraft Spotpris har for øyeblikket et lavt påslag pålydende 5,49 øre per kWt og en månedsavgift på 27 kr. Påslaget inkluderer alt av lovpålagte avgifter som elsertifikat. Dette er en svært gunstig avtale som er tilgjengelig for både nye og eksisterende kunder. Det koster ikke noe å inngå avtalen og det er heller ingen bindingstid.

Strømavtaler til variabel pris

Kunder som ønsker en viss forutsigbarhet bør vurdere variable strømprisavtaler istedenfor. De koster mer enn spotprisavtaler, men du sikres et pristak og blir varslet minst 14. dager i forkant av prisendringer. Det gir deg mer kontroll over regningen.

TOBB Garanti og Rabatt: garantert gode priser

TOBB Garanti og TOBB Rabatt er kraftavtaler som for alle som bor i et TOBB boligselskap, er medlem eller sitter i styret. Ingen av disse to avtalene har bindingstid. De er tilgjengelige for både nye og eksisterende kunder hos strømselskapet, så sant du er medlem i TOBB.

Begge faller inn under kategorien variabel pris. Din strømpris styres fortsatt av markedsprisen, men du får en viss forutsigbarhet ettersom prisen fastsettes i en gitt periode. Du blir varslet om prisen skulle endre seg.

Den største forskjellen mellom disse to er prisen. Månedsprisen for TOBB Garanti er 28,05 kr og strømprisen ligger for øyeblikket på 51,90 øre/kWh. TOBB Rabatt har også en månedspris på 28,05 kr, mens strømprisen ligger på 59,49 øre per kWt.

Trønderavtalen: garantert billigere kraft enn hos konkurrentene

Trønderavtalen skiller seg ut en svært god prisgaranti. Prisen alltid skal være lavere enn hos de fem største konkurrentene, sammenlignet med tilsvarende kraftavtaler. Månedsbeløpet er på 19 kr. Strømprisen følger markedsprisen og inkluderer elsertifikat.

man with a bulb

Det bør allikevel nevnes at TrønderlagKraft tilbyr 100% prismatch på alle sine avtaler. Det betyr at de matcher prisen, dersom du tilbudt en tilsvarende, men rimeligere avtale andre steder. Det er i så fall bare å ta kontakt med kundeservice per telefon. Du finner også nærmere informasjon på Min side (www.trondelagkraft.no).

Garantipris: strømavtale med pristopp

Garantipris har en pristopp som sikrer deg mot overraskende høye strømregninger. Du har garantert ingen ubehagelige overraskelse i vente, og du blir varslet i god tid i forkant av eventuelle endringer.

Spesielle strømavtaler med fordeler

TrøndelagKraft har ytterligere avtaler med gode priser på kraft og energi som er siktet inn på visse kundegrupper. Det anbefales å ta en titt på disse avtalene for å vurdere om det kan være lønnsomt for deg å bytte, for eksempel om du er mye ute og flyr.

Eurobonus-avtalen: for deg som flyr mye

Denne avtalen gir deg 5000 Eurobonuspoeng når du bestiller den, pluss 3000 poeng per år du er kunde. Den kan være bra for deg som har behov for mange poeng og som reiser ofte. Du må imidlertid være obs på en bindingstid på tre måneder.

Solstrøm: for deg med solcellepanel

Solstrøm er en kraftavtale for deg som produserer din egen strøm via solcellepanel. Avtalen gjør det mulig å kjøpe ekstra strøm når du har behov for det, samt selge strøm tilbake til TrøndelagKraft når du har noe til overs. Du kan få nærmere informasjon om gjeldende priser ved å logge inn på din side.

Nettleie kommer i tillegg til strømmen

Det er viktig å presisere at nettleie kommer i tillegg til strømprisen, og den betales til din nettleverandør. Nettleverandøren leverer strømmen som du kjøper av kraftselskapet til deg, samt registrerer din måleravlesning. Noen ganger kan du få både strøm og nettleie på samme regning. Det er TrønderEnergi som er nettleverandør i Trondheim og Trøndelag (www.tronderenergi.no).

Spar penger ved å bytte strømavtale

Du kan potensielt spare en god del penger ved å bytte strømleverandør her på nett. Det er svært enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å ta en titt på sammenligningen vår og velge den beste strømavtalen for deg, samt fylle ut et kort skjema. Det nye selskapet ditt tar seg av alt papirarbeide og sier opp den gamle avtalen på dine vegne.