Sammenlign strømpriser og kraftavtaler fra Dalane Energi

Ønsker du billig kraft fra et lokalt selskap som gir sjenerøst tilbake til kommunen din ved å sponse lokale lag? Dalane Energi er en kraftprodusent som er eid av kommunene Bjerkreim, Sokndal, Eigersund og Lund. Selskapet tilbyr avtaler som kan passe for ethvert budsjett og behov.

Dalane Energi logo

Her ser vi nærmere på de ulike strømavtalene som tilbys av Dalane Energi, slik at du enkelt kan velge den riktige kraftavtalen for deg.

Selskapet tilbyr sponsor-prosjektet Dalane Lyspunkt som forskjellige foreninger, lag og andre organisasjoner i hjemkommunene kan søke om sponsormidler fra.

Vi ønsker å gjøre oppmerksom på at nettleien kommer i tillegg. Det er Dalane Nett som er nettleverandør i området. De får automatisk beskjed om din måleravlesning, dersom du har fått ny strømmåler installert i boligen din.

Kraft24: for deg som vil ha den beste innkjøpsprisen

Kraft24 er en litt annerledes kraftavtale, ettersom den tilpasses ditt forbruk fra måned til måned. Du får dermed det innkjøpspris-/spotpris-produktet som er mest gunstig for deg en måneden. Vi skal nå gå gjennom de ulike spotpris-produktene nedenfor for å gi deg større innblikk i de ulike spotprisavtalene.

Spotprisavtaler fra Dalane Energi

Spotprisavtaler følger prisen på strømbørsen. De regnes for å være den billigste type kraftavtale om du regner ut gjennomsnittsprisen i løpet av ett år. De passer best for kunder som tåler svingninger i pris.

Strømmen blir for eksempel dyrere om vinteren. Dersom du hovedsakelig varmer opp huset ditt med strøm, kan regningen dermed bli ganske høy på vinterstid – særlig om du bor i et gammelt, trekkfullt hus.

Om sommeren faller prisen som regel betraktelig, og det er derfor mange kunder kommer billigere ut med denne typen avtale.

Ung Strøm: kraftavtalen for deg under 35 år

Ung Strøm er en svært gunstig kraftavtale for alle som er under 35 år. Den følger som nevnt prisen på strømbørsen, og det er derfor regningen kan variere fra måned til måned. I skrivende stund betaler du spotpris pluss et påslag på 4,9 øre per kWh.

Avtalen er åpen for både nye og eksisterende kunder. Det er ingen bindingstid og heller ingen månedsavgift. Dersom du ønsker å motta faktura per e-post eller eFaktura, slipper du i tillegg gebyret for papirfaktura som for øyeblikket ligger på 39 kr.

high voltage post

Snøspot: Bind strømprisen om vinteren

Snøspot er en spotprisavtale som lar deg sikre strømprisen om vinteren for å unngå høye pristopper. Avtalen passer godt for deg som har et høyt strømforbruk i disse månedene. Du kan velge selv hvilken spotprisavtale du vil ha om sommeren.

For øyeblikket binder du deg til å betale 59,90 øre per kWh på vinterstid og ingenting i månedsavgift. Avtalen varer i 12 måneder, og du bør derfor være sikker på at du ønsker å beholde avtalen over tid.

Hyttekraft: et godt tilbud for deg med både bolig og hytte

Hyttekraft er en svært gunstig avtale for deg som har både bolig og hytte, særlig om du får strøm fra Dalane Energi til begge deler. Du kan velge mellom forskjellige typer avtaler til selve boligen, enten du vil ha Spot, Standard variabel eller Fastpris.

Du får en gunstig spotprisavtale til hytten med et påslag på kun 4,9 øre per kWh. Det finnes verken bindingstid eller månedsavgift. Dersom du kun ønsker strøm til hytten og bruker et annet strømselskap for boligen din, betaler du et påslag på 5,9 øre pr kWh.

Fastpris fra Dalane Energi

Fastpris er en strømavtale fra Dalane Energi som gir deg stor forutsigbarhet. Du betaler en fast sum i måneden, uavhengig av hva strømmen koster på strømbørsen. Du kan gjerne sammenligne det med å binde renten på et boliglån, bare at du binder strømprisen istedenfor.

Denne typen avtale kan være betryggende for alle som har behov for så nøyaktig kontroll over regningene som mulig. Det kan også være et alternativ for deg som har svært høye strømregninger på vinterstid.

Du betaler for øyeblikket 51,50 øre per kWh, og du binder deg til denne prisen i ett år om du inngår avtalen. Dette er en introduksjonspris. Dersom du bryter avtalen før året er omme, må du betale 1000 kr i gebyr. Det finnes derimot ingen oppstartsavgift eller månedsavgift.

Standard Variabel: markedspris med større forutsigbarhet

Standard Variabel er en strømavtale som følger markedsprisen, men påslaget blir låst i en lengre periode. Den er derfor dyrere enn vanlige spotprisavtaler, samtidig som den er rimeligere enn fastprisavtaler.

nighttime power in the city

Du betaler fortsatt spotprisen, men påslaget er mer avdempet og med mindre svingninger. Du blir dessuten varslet om prisendringer 14 dager i forkant. Per i dag koster strømmen 64,90 øre/kWh.

Finn den beste strømavtalen for deg

Det er svært enkelt å bytte strømavtale ved å benytte våre sammenligninger. Vi har studert de ulike kraftavtalene nøye og presenterer alternativene dine på en oversiktlig måte, slik at du slipper å gjøre dette selv. Det koster heller ingenting å bytte, så sant du ikke har bindingstid.

Det eneste du trenger å gjøre er å lese gjennom de ulike avtalene og velge den som passer best for deg. Deretter fyller du bare ut et kort skjema. Det nye selskapet ditt sier opp den gamle avtalen på dine vegne.